Skip to main content
Mexikansk-kryddad linsgryta
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och färsk tomatsalsa

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 burk

Majs

1 paket

Gröna linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

½ paket

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)2989 kJ
Energi (kcal)714 kcal
Fett30.9 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker20.6 g
Kostfiber21.3 g
Protein31.1 g
Salt5 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka lök. Kärna ur paprika och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Häll av majs och linser i en sil.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2 min. Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.

Tillsätt majs & linser
3

Sänk till medellåg värme. Rör i majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten* [3 msk | 6 msk] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med salt* och peppar*.

Förbered grönsaker
4

Finhacka tomat och ställ åt sidan i en skål. Grovhacka koriander.

Blanda tomatsalsa
5

Pressa resterande lime i skålen med tomat. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av koriander, och smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl och ställ tomatsalsan åt sidan.

Servera
6

Lägg upp linsgryta i skålar. Garnera med riven ost, tomatsalsa och resterande koriander. Servera med en klick gräddfil och tortilla chips.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image