HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Kryddad Linsgryta
topBanner
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och färsk tomatsalsa

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitersellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

150 g

Majs

1 paket

Gröna linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)714 kcal
Energi (kJ)2989 kJ
Fett30.9 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater71.69 g
varav socker20.6 g
Protein31.06 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka lök. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Häll av vätska från majs och linser i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2 min. Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i 1 min.

3

Sänk till medellåg värme och rör i majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten* [3 msk | 6 msk] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med salt* och peppar*.

4

Tärna tomat i små bitar och ställ åt sidan i en skål. Grovhacka koriander.

5

Pressa resterande lime i skålen med tomat. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av koriandern, och smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl och ställ tomatsalsan åt sidan.

6

Lägg upp linsgryta i skålar. Garnera med riven ost, tomatsalsa och resterande koriander. Servera med gräddfil och tortilla chips.