topBanner
Marockansk-inspirerat fläskkött

Marockansk-inspirerat fläskkött

med spetskål, couscous och apelsinsalsa

Välkommen till marockansk fest! För att få den helt rätt smaken på vårt fläskkött marinerar vi det med vår fantastiska kryddblandning Saha-ras, innan vi steker köttet till perfektion. Vi kokar även couscous, som vi blandar med persilja, morot, vitlök och spetskål. Och vi är inte färdiga än, vi serverar nämligen härligheterna med en apelsin-persiljesalsa och krämig yoghurt!

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:mjölkglutennötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Saha-Ras

4 g

Kycklingbuljong

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

250 g

Fläskkotlett, skivad

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

1 st

Apelsin

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2355 kJ
Energi (kcal)563 kcal
Fett18 g
varav mättat6 g
Kolhydrater59 g
varav socker15 g
Protein39 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka persilja. Riv morot (oskalad). Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*, och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om och tillsätt hälften av persiljan.

2

Grovhacka mandlar. Skär bort ändarna av apelsin, och skala med en skarp kniv. Halvera apelsin på längden och ta bort vita hinnor. Tärna apelsin i 2 cm stora bitar. Blanda mandlar, apelsin och resterande persilja i en liten skål.

3

Skär kött i 3 cm stora bitar. Blanda kött, Saha-ras, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min, eller tills genomstekt.

4

Blanda spetskål, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera spetskål med händerna i 30 sek.

5

Blanda färdig couscous med spetskål.

6

Servera couscous och kött i skålar. Toppa med en klick yoghurt och apelsinsalsa.