Marinerad ryggbiffburgare och pestodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad ryggbiffburgare och pestodressing

Marinerad ryggbiffburgare och pestodressing

med klyftpotatis och karamelliserad lök

Så blev det helg, och familjen ska skämmas bort med fantastiska ryggbiffburgare. Köttet får spännande smak av att marineras i balsamvinäger innan det steks till perfektion. Vi bygger våra burgare med pestodressing, kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor, och serverar dem med klyftpotatis kryddade med vitlök.

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

15 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Krämig pestodressing

20 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5616 kJ
Energi (kcal)1342 kcal
Fett29.2 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater97.2 g
varav socker17.3 g
Protein44.1 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat, krydda med en nypa salt och ringla över balsamvinäger.

Vänd kött så det täcks i balsamvinäger och ställ åt sidan för att marineras.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm tjocka klyftor, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5-6 min, eller tills mjuk.

Rör i vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered råvaror
3

Skär tomat i tunna skivor.

Dela briochebröd på mitten.

Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Stek kött
4

Torka ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida (spara marinaden).

Sänk till medelhög värme, tillsätt marinad och stek i 1–2 min per sida för medium rare.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för mer genomstekt.

Värm briochebröd 
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.

Skär kött i tunna skivor, och krydda med salt och peppar.

Servera
6

Bre briochebröd med pestodressing.

Bygg burgare med kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor.

Servera med klyftpotatis, och resterande pestodressing att dippa i.