
Så blev det helg, och familjen ska skämmas bort med fantastiska ryggbiffburgare. Köttet får spännande smak av att marineras i balsamvinäger innan det steks till perfektion. Vi bygger våra burgare med pestodressing, kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor, och serverar dem med klyftpotatis kryddade med vitlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Angus ryggbiff
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
500 g
Potatis
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Lök
1 st
Tomat
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
50 g
Krämig pestodressing
20 g
Rucola
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat, krydda med en nypa salt och ringla över balsamvinäger.
Vänd kött så det täcks i balsamvinäger och ställ åt sidan för att marineras.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm tjocka klyftor, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5-6 min, eller tills mjuk.
Rör i vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Ställ åt sidan på en tallrik.

Skär tomat i tunna skivor.
Dela briochebröd på mitten.
Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Torka ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida (spara marinaden).
Sänk till medelhög värme, tillsätt marinad och stek i 1–2 min per sida för medium rare.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för mer genomstekt.

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.
Skär kött i tunna skivor, och krydda med salt och peppar.

Bre briochebröd med pestodressing.
Bygg burgare med kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor.
Servera med klyftpotatis, och resterande pestodressing att dippa i.