Marinerad ryggbiffburgare och pestodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad ryggbiffburgare och pestodressing

Marinerad ryggbiffburgare och pestodressing

med klyftpotatis och karamelliserad lök

Så blev det helg, och familjen ska skämmas bort med fantastiske ryggbiffburgare. Köttet får spännande smak av att marineras i balsamvinäger innan det steks till perfektion. Vi bygger våra burgare med pestodressing, kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor, och serverar dem med klyftpotatis kryddade med vitlök.

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Krämig pestodressing

20 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

1.5 tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1005 kcal
Energi (kJ)4206 kJ
Fett47.9 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater98.7 g
varav socker20 g
Protein47.4 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat. Krydda det med en nypa salt och peppar, och ringla över balsamvinäger. Vänd kött så det är täckt och ställ åt sidan för att marineras. Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Karamellisera rödlök
2

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek rödlök tills mjuk, 5-6 min, rör då och då. Rör i vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserad. Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered tomat & bröd
3

Skär tomat i tunna skivor. Dela burgerbröd på mitten. Skölj rucola.

Stek kött
4

Skölj av stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på hög värme. Tillsätt kött (spara marinaden) och bryn det i 1 min per sida. Sänk till medelvärme, tillsätt marinad och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket med marinaden tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Värm burgerbröd 
5

Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid. Skär kött i tunna skivor, och krydda med salt och peppar.

Servera
6

Bre burgerbröd med pestodressing. Bygg burgare med ryggbiff, karamelliserad rödlök, rucola och tomatskivor. Servera med klyftpotatis och resterande pestodressing som dipp.