HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Kyckling
topBanner
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med apelsin- och mandelcouscous

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad bbq-marinerad kyckling, mandel-couscous med apelsinjuice, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:Proteinrik
Allergener:GlutenVeteSelleriÄggSenapNötterMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Zucchini

100 g

Couscous

(InnehållerGluten, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

20 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Apelsin

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)654 kcal
Energi (kJ)2736 kJ
Fett22.95 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater59.86 g
varav socker18.7 g
Protein45.27 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten i en vattenkokare.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm breda klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka.

Placera mandlar i ett hörn när det återstår 5 min av tillagningstiden.

2

Krydda kyckling med en nypa salt på varje sida.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, eller tills den har fått färg.

Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

3

Häll det kokande vattnet [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Rör om, täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp med en gaffel.

4

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka persilja (spara lite till steg 6). 

Halvera apelsin.

5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P], yoghurt, persilja, en nypa salt och peppar i en skål. 

Hacka mandlar. 

Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar.

6

Skär kyckling i 2 cm tunna skivor. 

Lägg upp mandelcouscous i skålar. 

Placera grönsaker på ena sidan och kyckling på den andra. 

Toppa med en klick persiljedressing och garnera med sparad persilja.