HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMalaysisk Kycklinglaksa
topBanner
Malaysisk kycklinglaksa

Malaysisk kycklinglaksa

med vitlökskokt ris och krispig pak choi

Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med limejuice. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:GlutenSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

200 g

Pak choi

1 st

Lime

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Curry-on

4 g

Ga-Laksa

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)892 kcal
Energi (kJ)3732 kJ
Fett47.3 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater75.67 g
varav socker10.9 g
Protein45.13 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min tills riset är mjukt och vattnet absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka pak choi. Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min tills den har fått färg. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. OBS: Kycklingen färdiglagas i steg 5. VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Tillsätt paprika, Curry-on och Ga-Laksa till stekpannan. Fräs i 2-3 min på medelhög värme.

5

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, en skvätt limejuice och kyckling. Koka i 3-4 min, eller tills kycklingen är färdiglagad. Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Smaka av med salt och peppar. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Fördela vitlöksris och kycklinglaksa mellan era tallrikar. Servera med limeklyftor.