Malaysisk kycklinglaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Malaysisk kycklinglaksa

Malaysisk kycklinglaksa

med vitlökskokt ris och krispig pak choi

Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med limejuice. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

1

Pak choi

1

Ekologisk lime

300

Strimlad kycklinglårfilé

200

Kokosmjölk

4

Curry-on

4

Ga-Laksa

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)766 kcal
Energi (kJ)3206 kJ
Fett32.73 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater77.79 g
varav socker10.6 g
Protein45.15 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min tills riset är mjukt och vattnet absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka pak choi. Dela lime i klyftor. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min tills den har fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. OBS: Kycklingen färdiglagas i steg 5. VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Fräs paprika
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika tillsammans med Curry-on och Ga-Laksa i 2-3 min.

Koka laksa
5

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, en skvätt limejuice och kyckling. Koka i 3-4 min, eller tills kycklingen är genomkokt. Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Smaksätt sedan med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Fördela vitlöksris och kyckling laksa mellan era tallrikar. Servera med limeklyftor.