
Idag blir det hamburgare med en twist: med salladsblad i stället för hamburgerbröd. Vi kryddar biffarna med vår egen BBQ-kryddmix och blandar en klassisk, krämig dressing med lite sriracha för extra sting. Sen serverar vi med rosmarindoftande ugnspotatis i stället för vanliga pommes. En härlig uppdatering av en älskad klassiker!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100 g
Romansallad
225 g
Nötfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
1 st
Tomat
400 g
Småpotatis
½ st
Rosmarin
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
½ st
Lök
10 g
Sriracha
1 st
Gurka
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Socker till inläggning
1 st
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
½ msk
Ketchup till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (om det finns stora potatisar, skär dem i kvartar).
Finhacka rosmarin.
Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Pressa citrussaft i en liten skål och blanda med socker och en nypa salt.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen före servering.

Blanda nötfärs, BBQ-kryddmix, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär gurka och tomat i tunna skivor.

Blanda yoghurt, sriracha, ketchup och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg en biff, lite dressing, grönsaker och lök på ett salladsblad och svep in det i ett annat salladsblad. Upprepa för varje burgare.
Servera med rosmarinpotatis och resterande grönsaker och dressing.
TIPS: Ät burgaren med kniv och gaffel om salladsbladen är för små.