Korma är en klassiker i det indiska köket – en lite mildare curry som ofta serveras med ris. I vår supersnabba variant använder vi räkor, som vi tillagar med morot i en sås på kokosmjölk som smaksätts med gul currypasta och vår kryddblandning Milda Mahal. Vi kokar ris att servera till och toppar rätten med färsk gurka, jordnötter, chiliflakes och aprikoschutney för en perfekt kombination av sött och salt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
1 st
Gurka
50 g
Aprikoschutney
20 g
Gul currypasta
150 g
Kungsräkor
4 g
Grönsaksbuljong
½ g
Chiliflakes
180 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
1 st
Morot, Julienne
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till sås
2 msk
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor, morot, gul currypasta, Milda Mahal, kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och salt.
Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills räkorna är färdiglagade.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Under tiden, grovhacka gurka.
Lägg upp ris och räk-korma i djupa tallrikar.
Toppa med gurka, jordnötter, chiliflakes och en nypa salt.
Servera med aprikoschutney.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.