Skip to main content
Lättlagad indisk räk-korma
Lättlagad indisk räk-korma

Lättlagad indisk räk-korma

med gurka och söt aprikoschutney

Korma är en klassiker i det indiska köket – en lite mildare curry som ofta serveras med ris. I vår supersnabba variant använder vi räkor, som vi tillagar med morot i en sås på kokosmjölk som smaksätts med gul currypasta och vår kryddblandning Milda Mahal. Vi kokar ris att servera till och toppar rätten med färsk gurka, jordnötter, chiliflakes och aprikoschutney för en perfekt kombination av sött och salt.

Taggar:
10 min prep
Supersnabb
Snabb
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Jordnötter
Senap
Kräftdjur
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

1 st

Gurka

50 g

Aprikoschutney

20 g

Gul currypasta

150 g

Kungsräkor

4 g

Grönsaksbuljong

½ g

Chiliflakes

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till sås

2 msk

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2762 kJ
Energi (kcal)660 kcal
Fett29.2 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater79.1 g
varav socker14.7 g
Kostfiber3.7 g
Protein18.6 g
Kolesterol78 mg
Salt5.8 g
Potassium42.8 mg
Calcium33.1 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor, morot, gul currypasta, Milda Mahal, kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och salt.

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills räkorna är färdiglagade.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Hacka gurka
3

Under tiden, grovhacka gurka.

Servera
4

Lägg upp ris och räk-korma i djupa tallrikar.

Toppa med gurka, jordnötter, chiliflakes och en nypa salt.

Servera med aprikoschutney.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image