Skip to main content
Laksa på ostronskivling och sockerärtor
Laksa på ostronskivling och sockerärtor

Laksa på ostronskivling och sockerärtor

med saltade jordnötter och färsk koriander

Laksa är en kryddig nudelrätt som är en storfavorit i Sydostasien. Vi tror att den blir en hit även hos din familj! Vi vänder mie-nudlar med grönsaker i en krämig laksasås med kokosmjölk, curry och vår egen kryddblandning med det passande namnet Ga-Laksa. Sedan toppar vi med ugnsstekt ostronskivling, jordnötter, chili och färsk koriander.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

½ portionspåse

Sockerärtor

1 portionspåse

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

20 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

½ st

Röd chili

4 g

Ga-Laksa

1 st

Lök

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

100 g

Ostronskivling

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till svamp

1 dl

Sparat nudelvatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2515 kJ
Energi (kcal)601 kcal
Fett26.1 g
varav mättat15 g
Kolhydrater74.1 g
varav socker12.1 g
Kostfiber6 g
Protein17.3 g
Salt5.6 g
Potassium257.6 mg
Calcium11 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Ugnsstek svamp
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Placera svamp på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Tillaga i ugnen i 15–17 min, eller tills gyllene.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Halvera sockerärtor på längden.

Halvera lime.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Ga-Laksa och gul currypasta och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i kokosmjölk, sojasås och sparat nudelvatten. Koka upp, sänk till medellåg värme och sjud i 3 min.

Tillsätt sockerärtor och sjud i ytterligare 3 min.

Tillsätt nudlar
5

Rör ner nudlar i laksasåsen.

Smaka av med limesaft, salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp laksa i skålar och toppa med svamp.

Garnera med jordnötter, chili och rivna korianderblad.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.