HelloFresh
Kycklingbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås

jasminris, koriander och chili

Barnvänlig

Packa Bhutiaponnyn och ge dig iväg på en väldoftande vandring i ett indiskt slättlandskap av jasminris. Färdas genom currysåsens mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt Taj Mahal. Toppa med koriander.

Taggar:Snabb
Allergener:äggglutensulfitersoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

250 g

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

10 g

Ingefära

1 st

Salladslök

1 st

Lime

25 g

Currypasta

(Innehållersulfiter)

1 paket

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Spenat

½ st

Chili

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3305 kJ
Energi (kcal)790 kcal
Fett35 g
varav mättat26 g
Kolhydrater82 g
varav socker8 g
Kostfiber4 g
Protein37 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. 

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Pressa vitlök. 

Blanda kycklingfärs, ägg, panko, halva löken och halva vitlöken i en bunke. Krydda väl med salt och peppar*. 

Ta 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs; det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen 15-20 min.

VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. 

Skiva salladslök tunt.

Dela lime i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande lök och vitlök i 30 s. 

Tillsätt currypasta [se tips nedan], kokosmjölk, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], limejuice [1/2 st, 2 pers | 1 st, 4 pers] och soja [1/2 paket, 2 pers]. Rör runt och sjud i 5 min. 

Rör i spenat och salladslök och sjud i ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tips för currypasta! 2 personer: 1 tsk = mild, 1 msk = stark 4 personer: 2 tsk = mild, 2 msk = stark

5

Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. 

Grovhacka koriander.

6

Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås.

Strö över koriander och chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av. 

TIPS: Skippa chilin på barnens tallrikar.

Smaklig måltid!