HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Kycklingbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås

jasminris, koriander och chili

Barnvänlig

Packa Bhutiaponnyn och ge dig iväg på en väldoftande vandring i ett indiskt slättlandskap av jasminris. Färdas genom currysåsens mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt Taj Mahal. Toppa med koriander.

Taggar:Snabb
Allergener:äggglutenFiskkräftdjursoja
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

250 g

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ st

Ingefära

1 st

Salladslök

1 st

Lime

25 head

Currypasta

(InnehållerFisk, kräftdjur)

250 ml

Kokosmjölk

½ paket

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Spenat

½ st

Chili

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3314 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett35 g
varav mättat25 g
Kolhydrater82 g
varav socker8 g
Kostfiber3 g
Protein36 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Häll i kallt vatten [300 ml | 600 ml], jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Riv vitlök.

Blanda kycklingfärs, halva lök, halva vitlöken, ägg [1 st | 2 st]och panko i en bunke. Krydda väl med salt och peppar*.

Ta 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs; det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen 15-20 min.

VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers].

Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande vitlök och lök under omrörning i 30 s. Tillsätt currypasta [se tips nedan], limejuice [½ st, 2 pers | 1 st, 4 pers], kokosmjölk och soja [1/2 paket, 2 pers]. Rör runt och sjud i 5 min. Rör i spenat och salladslök och sjud ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Tips för currypasta! 2 personer: 1 tsk = mild, 1 msk = stark 4 personer: 2 tsk = mild, 2 msk = stark

5

Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt.

Grovhacka koriander.

6

Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås. Strö över koriander och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.

TIPS: Skippa chilin om barnen inte gillar stark mat.

Smaklig måltid!