HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyckling Kiev
topBanner
Kyckling Kiev

Kyckling Kiev

med rostade rotfrukter och aioli

Alltså hör här - frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, kyckling kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!

Allergener:GlutenÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Rotfruktsmix

300 g

Kycklingbröstfilé

2 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

Citron

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

3 msk

Smör (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)670 kcal
Energi (kJ)2803 kJ
Fett38.82 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater33.29 g
varav socker10.3 g
Protein43.23 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret* ur kylen så det blir rumstempererat. Skär oskalad potatis, morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i ca 3 cm breda klyftor. Lägg rödlök, potatis, morot, palsternacka och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.

2

Finhacka vitlök och persilja. Dela citronen i klyftor. Blanda smör* [3 msk | 6 msk], vitlök, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. Ställ åt sidan. Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom. Fyll den med vitlökssmör och vik så att smöret inte trillar ut.

3

Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, återstående persilja, en nypa salt* och peppar* i en annan djup tallrik. Vänd försiktigt kyckling i ägg*, sen i panko utan att fyllningen trillar ut. Ställ åt sidan på en tallrik.

4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling tills gyllene i 2-3 min på varje sida. För sedan över den på en ny bakplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills genomstekt, 6-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Skölj spenat och blanda den med rotfrukterna på plåten när de är färdigrostade. Rör om tills spenaten har sloknat.

6

Fördela rostade rotfrukter och kyckling Kiev mellan era tallrikar. Skeda över eventuellt vitlökssmör från bakplåten. Servera med aioli och citronklyftor vid sidan av.