Alltså hör här - frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, kyckling kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600
Rotfruktsmix
300
Kycklingbröstfilé
2
Vitlöksklyfta
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Ekologisk citron
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Rödlök
1
Bladpersilja
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
3
Smör (steg 2)
1
Ägg (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret* ur kylen så det blir rumstempererat. Skär oskalad potatis, morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i ca 3 cm breda klyftor. Lägg rödlök, potatis, morot, palsternacka och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.
Finhacka vitlök och persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda smör* [3 msk | 6 msk], vitlök, citronzest, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. Ställ åt sidan. Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom. Fyll den med vitlökssmör och vik så att smöret inte trillar ut.
Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, återstående persilja, en nypa salt* och peppar* i en annan djup tallrik. Vänd försiktigt kycklingen i ägg*, sen i panko utan att fyllningen trillar ut. Lägg kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling tills gyllene i 2-3 min på varje sida. För sedan över den på en ny bakplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills genomstekta, 6-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skölj spenat. Blanda spenat med rotfrukterna på plåten när de är färdigrostade. Rör om tills den sloknat.
Fördela de rostade rotfrukterna och kyckling Kiev mellan era tallrikar. Skeda över eventuellt vitlökssmör från bakplåten. Servera med aioli och citronklyftor vid sidan av.