Kyckling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling Kiev

Kyckling Kiev

med rostade rotfrukter och aioli

Alltså hör här - frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, kyckling kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

600

Rotfruktsmix

300

Kycklingbröstfilé

2

Vitlöksklyfta

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Ekologisk citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rödlök

1

Bladpersilja

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

3

Smör (steg 2)

1

Ägg (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)779 kcal
Energi (kJ)3260 kJ
Fett39.76 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater51.78 g
varav socker18.3 g
Protein45.41 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret* ur kylen så det blir rumstempererat. Skär oskalad potatis, morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i ca 3 cm breda klyftor. Lägg rödlök, potatis, morot, palsternacka och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.

Förbered kyckling
2

Finhacka vitlök och persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda smör* [3 msk | 6 msk], vitlök, citronzest, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. Ställ åt sidan. Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom. Fyll den med vitlökssmör och vik så att smöret inte trillar ut. 

Panera kyckling
3

Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, återstående persilja, en nypa salt* och peppar* i en annan djup tallrik. Vänd försiktigt kycklingen i ägg*, sen i panko utan att fyllningen trillar ut. Lägg kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling tills gyllene i 2-3 min på varje sida. För sedan över den på en ny bakplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills genomstekta, 6-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat. Blanda spenat med rotfrukterna på plåten när de är färdigrostade. Rör om tills den sloknat.

Servera
6

Fördela de rostade rotfrukterna och kyckling Kiev mellan era tallrikar. Skeda över eventuellt vitlökssmör från bakplåten. Servera med aioli och citronklyftor vid sidan av.