topBanner
Kryddiga rissoles

Kryddiga rissoles

med vitlöksris, pak choi, hoisin- och ponzusås

Låt hela familjen vara med och laga mat ikväll, vi ska nämligen laga en massa gott! Rissoles får sin karisteristiska smak av vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Vi lagar ett ljuvligt, krämigt vitlöksris, som vi blandar med rå morot och salladslök. Vi steker pak choi med chili, och blandar ihop en sensationell hoisin- och ponzusås! Så är det bara att hugga in!

Allergener:äggsenapglutenblötdjursesamsojasulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 st

Salladslök

4 g

Ginger Ninja

(Innehållerägg, senap)

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

200 g

Pak choi

30 g

Hoisinsås

(Innehållergluten, blötdjur, sesam, soja)

1 g

Chili flakes

15 ml

Ponzudressing

(Innehållersenap, gluten, sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

2 msk

Mjölk* (steg 2)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2727 kJ
Energi (kcal)652 kcal
Fett17 g
varav mättat8 g
Kolhydrater87 g
varav socker24 g
Protein36 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Blanda nötfärs, Ginger ninja, mjölk* [2 msk | 4 msk], panko, en nypa peppar*, och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en bunke. Forma färsen till köttbullar med fuktiga händer som du plattar ut till 2 cm tjocka biffar/rissoles - det blir ca 3 per person. Ställ dem åt sidan på en tallrik.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, tills genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie för att hålla på värmen.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Skär salladslök i tunna skivor. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 3 cm stora bitar.

4

Torka av stekpannan med hushållspapper (var försiktig, den är fortfarande varm!). Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek pak choi och chili flakes i 4-5 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda hoisinsås och ponzudressing i en skål. Blanda morot och salladslök med det färdigkokta riset.

6

Lägg upp grönsaksris, rissoles och chili pak choi på tallrikar. Ringla över hoisin- och ponzusås.