Kryddiga rissoles
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga rissoles

Kryddiga rissoles

med vitlöksris, pak choi, hoisin- och ponzusås

Låt hela familjen vara med och laga mat ikväll, vi ska nämligen laga en massa gott! Rissoles får sin karisteristiska smak av vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Vi lagar ett ljuvligt, krämigt vitlöksris, som vi blandar med rå morot och salladslök. Vi steker pak choi med chili, och blandar ihop en sensationell hoisin- och ponzusås! Så är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Salladslök

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

250

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

1

Pak choi

30

Hoisinsås

1

Chiliflakes

15

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

2

Mjölk (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)630 kcal
Energi (kJ)2635 kJ
Fett17.13 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater81.73 g
varav socker20.1 g
Protein35.77 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Forma rissoles
2

Blanda nötfärs, Ginger ninja, mjölk* [2 msk | 4 msk], panko, en nypa peppar*, och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en bunke. Forma färsen till köttbullar med fuktiga händer som du plattar ut till 2 cm tjocka biffar/rissoles - det blir ca 3 per person. Ställ dem åt sidan på en tallrik. 

Stek rissoles
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, tills genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie för att hålla på värmen. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa. Skär salladslök i tunna skivor. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 3 cm stora bitar.

Stek pak choi
4

Torka av stekpannan med hushållspapper (var försiktig, den är fortfarande varm!). Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek pak choi och chili flakes i 4-5 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda hoisin- och ponzusås
5

Blanda hoisinsås och ponzudressing i en skål. Blanda morot och salladslök med det färdigkokta riset.

Servera
6

Lägg upp grönsaksris, rissoles och chili pak choi på tallrikar. Ringla över hoisin- och ponzusås.