I detta recept går vi all in på extraordinära smaker med spännande ingredienser i fokus. Vi tar dig steg för steg igenom hur du gör syndigt goda och kryddiga potatisklyftor gjorda på bakpotatis toppade med smält mozzarella och svarta bönor. Servera med majs och karamelliserad lök. Till detta kommer en färsk sallad på tomater och smarrig avokadomash. En riktig festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
75
Crème fraiche
1
Majs
4
Panamat
500
Bakpotatis
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2
Salladslök
½
Svarta bönor
1
Rödlök
1
Lime
1
Avokado
Smör
Socker
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över Panamat, en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min. OBS: Potatisen färdiglagas i steg 5.
Finhacka tomater. Skiva salladslök tunt. Skiva rödlök tunt. Dela lime i klyftor. Häll av majsen och för över till en skål. Skölj bönorna [1/2 paket, 2 pers] under kallt vatten.
Mosa avokado med en skvätt limejuice och olivolja* med en gaffel i en skål. Tillsätt salladslök och krydda med en nypa salt* och peppar* efter behag.
Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min, eller tills den är mjuk. Tillsätt en nypa salt* och socker* och låt den karamelliseras i ca 3 min, eller tills löken är klibbig.
Ta ut plåten med klyftpotatis efter 20 min i ugnen. Strö svarta bönor [1/2 paket, 2 pers] och mozzarella över potatisen. Sätt in plåten i ugnen igen och tillaga tills potatisklyftorna är mjuka och osten har smält, ca 5 min.
Fördela gratinerade potatisklyftor och svarta bönor mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök, avokadomash och crème fraiche. Strö över tomater och majs. Servera med limeklyftor vid sidan av.