Kryddiga potatisklyftor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga potatisklyftor

Kryddiga potatisklyftor

med karamelliserad lök, avokadomash och majs

I detta recept går vi all in på extraordinära smaker med spännande ingredienser i fokus. Vi tar dig steg för steg igenom hur du gör syndigt goda och kryddiga potatisklyftor gjorda på bakpotatis toppade med smält mozzarella och svarta bönor. Servera med majs och karamelliserad lök. Till detta kommer en färsk sallad på tomater och smarrig avokadomash. En riktig festmåltid!

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

75

Crème fraiche

1

Majs

4

Panamat

500

Bakpotatis

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Salladslök

½

Svarta bönor

1

Rödlök

1

Lime

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

Smör

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)158 kcal
Energi (kJ)662 kJ
Fett7.47 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater12.54 g
varav socker4 g
Protein8.66 g
Salt1 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över Panamat, en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min. OBS: Potatisen färdiglagas i steg 5.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomater. Skiva salladslök tunt. Skiva rödlök tunt. Dela lime i klyftor. Häll av majsen och för över till en skål. Skölj bönorna [1/2 paket, 2 pers] under kallt vatten.

Gör avokadomash
3

Mosa avokado med en skvätt limejuice och olivolja* med en gaffel i en skål. Tillsätt salladslök och krydda med en nypa salt* och peppar* efter behag.

Karamellisera lök
4

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min, eller tills den är mjuk. Tillsätt en nypa salt* och socker* och låt den karamelliseras i ca 3 min, eller tills löken är klibbig.

Gratinera potatis
5

Ta ut plåten med klyftpotatis efter 20 min i ugnen. Strö svarta bönor [1/2 paket, 2 pers] och mozzarella över potatisen. Sätt in plåten i ugnen igen och tillaga tills potatisklyftorna är mjuka och osten har smält, ca 5 min.

Servera
6

Fördela gratinerade potatisklyftor och svarta bönor mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök, avokadomash och crème fraiche. Strö över tomater och majs. Servera med limeklyftor vid sidan av.