Kryddiga potatisklyftor

Kryddiga potatisklyftor

med karamelliserad lök, avokadomash och majs

I detta recept går vi all in på extraordinära smaker med spännande ingredienser i fokus. Vi tar dig steg för steg igenom hur du gör syndigt goda och kryddiga potatisklyftor gjorda på bakpotatis toppade med smält mozzarella och svarta bönor. Servera majscornslaw från en färsk majskolv du låtit rosta i ugnen samt karamelliserad lök. Till detta kommer en färsk sallad på bifftomat och smarrig avokadomash. En riktig festmåltid!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

8 g

Central American Style kryddmix

1 st

Majskolv

1 st

Bifftomat

2 st

Salladslök

1 st

Rödlök

1 st

Lime

½ paket

Svarta bönor

1 st

Avokado

50 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3178 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett30 g
varav mättat14 g
Kolhydrater100 g
varav socker14 g
Kostfiber21 g
Protein26 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över Central American Style kryddmix, en nypa salt och peppar. Blanda väl.Lägg majskolven på plåten, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen tills klyftorna är nästan mjuka och majsen ljusgul, 20-25 min.OBS: Potatisen färdiglagas i steg 5.

2

Finhacka bifftomat.Skiva salladslök tunt.Skiva rödlök tunt.Dela lime i klyftor.Skölj bönorna [1/2 paket, 2 pers] under kallt vatten.

3

Mosa avokado med en skvätt limejuice och olivolja med en gaffel i en skål. Tillsätt salladslök och krydda med en nypa salt och peppar* efter behag.

4

Smält en klick smör med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.Fräs rödlök i 4-5 min, eller tills den är mjuk. Tillsätt en nypa salt och socker och låt den karamelliseras i ca 3 min, eller tills löken är klibbig.

5

Ta ut grönsakerna när de har rostats i ugnen i 20 min. För över majsen till en tallrik och ställ den åt sidan.Strö svarta bönor [1/2 paket, 2 pers] och riven ost över potatisen. Sätt in plåten i ugnen igen och tillaga tills potatisklyftorna är mjuka och osten har smält, ca 5 min.Skär loss majskornen från kolven när denhar svalnat.

6

Fördela gratinerade potatisklyftor och svarta bönor mellan era tallrikar.Toppa med karamelliserad lök, avokadomash och crème fraiche.Strö över rostad majs och tomater.Servera med limeklyftor vid sidan av.