
Dhal är en indisk lingsryta med massor av härliga smaker. Förutom kryddblandningen Milda Mahal, ingefära, chili och vitlök innehåller vår version krämig kokosmjölk, lök, tomat och så klart, rättens stjärna – röda linser. För att göra rätten extra matig serverar vi vår dhal med ört och- smörstekt pitabröd och toppar den med färsk gurka för en krispig kontrast.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
10 g
Ingefärspasta
1 st
Mynta & koriander
200 g
Röda linser
2 st
Tomat
½ st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½ st
Chili
2 st
Vitlöksklyfta
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten)
1 st
Lök
90 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till gryta
1 msk
Smör till smör

Ta ut smör från kylskåpet.
Finhacka lök och tomat. Kärna ur och finhacka chili. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj röda linser. Skär citrusfrukt i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 2–3 min, eller tills mjuk. Tillsätt ingefärspasta, chili, vitlök, Milda Mahal, tomat och linser och stek i 1–2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och sojasås till stekpannan.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud under lock i 15–20 min, tills linser är mjuka.
Tillsätt kyckling, krydda med en nypa salt, peppar och en generös skvätt citrusfruktsaft.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dhalen verkar för tjock.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Under tiden, tärna gurka i 1 cm tjocka bitar.
Finhacka mynta- och korianderblad.
Blanda mynta, koriander, smör och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt örtsmör och pitabröd och stek i 1–2 min på varje sida, tills brynta.

Lägg upp dhal i skålar och toppa med gurkbitar.
Servera med örtstekt pitabröd.