topBanner
Kryddig kikärtssallad

Kryddig kikärtssallad

med avokado, halloumi och citrondressing

En underbar allt-i-ett-maträtt, med mycket smak och struktur. Vi lagar couscous med morot, vitlök och grönsaksbuljong. Samtidigt steker vi kikärter med härliga kryddor. Vi blandar couscous och kikärter med paprika, gurka, rödlök och persilja till en utsökt sallad. Vi toppar med avokado, stekt halloumi och en syrlig citronfraiche.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensellerisulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 paket

Kikärtor

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Avokado

½ st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Lime

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Röd paprika

1 st

Gurka

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3919 kJ
Energi (kcal)937 kcal
Fett46 g
varav mättat22 g
Kolhydrater68 g
varav socker17 g
Protein42 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv morot (oskalad). Riv eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 ½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

2

Häll av kikärtor och blanda dem med Ay Cajun-ba, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta kikärtor i 5 min och placera dem sedan i en stor salladsskål.

3

Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka. Finhacka persilja. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Tärna avokado i 1 cm stora bitar. Blanda paprika, gurka, rödlök och persilja (spara lite till garnering) med kikärtorna i salladsskålen. Tillsätt sedan en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och blanda försiktigt.

4

Skär halloumi i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. Riv limezest och skär lime i klyftor. Blanda gräddfil med hälften av zesten i en skål. Krydda med salt och peppar*.

5

Rör ner resterande citronzest med färdiglagad couscous. Blanda ner couscous med grönsakerna i salladsskålen. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp couscoussalladen i djupa skålar och toppa med avokado och halloumi. Garnera med persilja och servera med limeklyftor och dressing vid sidan av.