Kryddig grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig grillost

Kryddig grillost

med rostad potatis och äppelsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Grillost är perfekt att steka, eftersom den till skillnad från andra ostar inte smälter. Vi pankopanerar grillost, och steker den gyllene och krispig. Samtidigt rostar vi potatis och blandar ihop en ljuvlig äppelsallad med kål, citron och gräddfil.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Äpple

½

Citron

4

Panamat

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Vetemjöl (steg 2)

¼

Salt (steg 5)

1

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)848 kcal
Energi (kJ)3548 kJ
Fett45.8 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater75.1 g
varav socker17.2 g
Protein36.9 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär (oskalad) potatis i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Panera grillost
2

Skär grillost i skivor (2 per person).

Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje djup tallrik. 

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. 

Stek grillost
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek grillost i 2-3 min per sida min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Gör äppelsallad
5

Blanda salladsmix, äpple, en skvätt citronsaft, gräddfil [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp grillost, rostad klyftpotatis och äppelsallad på tallrikar.

Servera med aioli och resterande citronklyftor.