Skip to main content
Kryddad kyckling- och bulgurbowl
Kryddad kyckling- och bulgurbowl

Kryddad kyckling- och bulgurbowl

med picklad rödlök och vitlöksyoghurt

I kväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Buljongkokt bulgur med persilja bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vår kryddblandning Mild Mahal, och sen steks. Vi toppar den utsökta bowlen med gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och vitlöksyoghurt.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Sallad

½ st

Rödlök

4 g

Milda Mahal

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Vatten till inläggning

½ tsk

Salt till kött

1 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)1910 kJ
Energi (kcal)456 kcal
Fett10.2 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater41.3 g
varav socker9.6 g
Kostfiber10 g
Protein45.7 g
Salt4.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium28.6 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt, sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills "al dente".

Pickla rödlök
2

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Grovhacka salladsblad.

Skär rödlök i tunna skivor. Blanda den med vitvinsvinäger, socker, salt och vatten i en medelstor skål.

Stek kyckling
3

Blanda kyckling, salt och Milda Mahal i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Under tiden, blanda yoghurt, vitlök, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda sallad
5

Rör i persilja med bulgurn.

Precis innan servering, spara lite lag från rödlöken innan du häller av resten.

Blanda gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och sparad lag i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med kyckling och sallad.

Ringla över vitlöksyoghurt.