Skip to main content
Kryddad kyckling- och bulgurbowl
Kryddad kyckling- och bulgurbowl

Kryddad kyckling- och bulgurbowl

med picklad rödlök och vitlöksyoghurt

4.2
(1,6 tn)

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Buljongkokt bulgur med persilja bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vår ljuvliga kryddblandning Mild Mahal, och sen steks. Vi toppar den utsökta bowlen med gurka, sallad och tomat, picklad rödlök och vitlöksyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

4

Milda Mahal

85

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

½

Rödlök

4

Kycklingbuljong

2

Tomat

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1

Bladpersilja

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

1

Sallad

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

½

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

½

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 3)

4

Vatten (steg 1)

1

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)450 kcal
Energi (kJ)1883 kJ
Fett9.9 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater38.8 g
varav socker10.5 g
Protein45.7 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Medium Saucepan
Stekpanna

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Pickla rödlök
2

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Tärna tomat och gurka i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka persilja och sallad. 

Blanda rödlök, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk |1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål. 

Stek kyckling
3

Blanda kyckling, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och Milda Mahal i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Under tiden, blanda yoghurt, vitlök, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda sallad
5

Rör i persilja med bulgurn.

Precis innan servering, spara lite lag [1 msk | 2 msk] från rödlöken innan du häller av resten. 

Blanda gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och sparad lag i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med kyckling och sallad.

Ringla över vitlöksyoghurt.