
Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Buljongkokt bulgur med persilja bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vår ljuvliga kryddblandning Mild Mahal, och sen steks. Vi toppar den utsökta bowlen med gurka, sallad och tomat, picklad rödlök och vitlöksyoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
4
Milda Mahal
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
½
Rödlök
4
Kycklingbuljong
2
Tomat
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1
Bladpersilja
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
1
Sallad
¼
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 3)
4
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Tärna tomat och gurka i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka persilja och sallad.
Blanda rödlök, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk |1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål.

Blanda kyckling, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och Milda Mahal i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, blanda yoghurt, vitlök, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör i persilja med bulgurn.
Precis innan servering, spara lite lag [1 msk | 2 msk] från rödlöken innan du häller av resten.
Blanda gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och sparad lag i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med kyckling och sallad.
Ringla över vitlöksyoghurt.