I kväll slänger vi ihop en god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Buljongkokt bulgur med persilja bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vår ljuvliga kryddblandning Milda Mahal, och sen steks. Vi toppar den utsökta bowlen med gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Milda Mahal
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½ st
Rödlök
4 g
Kycklingbuljong
2 st
Tomat
1 st
Gurka
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Sallad
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [2,5 dl | 4,5 dl].
Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills "al dente".
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Grovhacka salladsblad.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda med vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål.
Blanda kyckling, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Milda Mahal i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda yoghurt, vitlök, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör i persilja med bulgurn.
Spara lite lag [1 msk | 2 msk] från rödlöken innan du häller av resten.
Blanda gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och sparad lag i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp bulgur i djupa tallrikar.
Toppa med kyckling och sallad.
Ringla över vitlöksyoghurt.