Kryddad kyckling- och bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddad kyckling- och bulgurbowl

Kryddad kyckling- och bulgurbowl

med picklad rödlök och vitlöksyoghurt

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Buljongkokt bulgur med persilja bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vår ljuvliga kryddblandning Mild Mahal, och sen steks. Vi toppar den utsökta bowlen med gurka, sallad och tomat, picklad rödlök och vitlöksyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Milda Mahal

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½ st

Rödlök

4 g

Kycklingbuljong

2 st

Tomat

1 st

Gurka

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1879 kJ
Energi (kcal)449 kcal
Fett10 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater39 g
varav socker11 g
Protein45.6 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Medium Saucepan

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min eller tills "al dente".

Pickla rödlök
2

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Grovhacka salladsblad. 

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda den med vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål. 

Stek kyckling
3

Blanda kyckling, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Milda Mahal i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Under tiden, blanda yoghurt, vitlök, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda sallad
5

Rör i persilja med bulgurn.

Precis innan servering, spara lite lag [1 msk | 2 msk] från rödlöken innan du häller av resten. 

Blanda gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och sparad lag i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med kyckling och sallad.

Ringla över vitlöksyoghurt.