HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispiga Quesadillas
topBanner
Krispiga quesadillas

Krispiga quesadillas

med svarta bönor, råris och körsbärstomater

Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

85 g

Panamat

1 paket

Råris

1 st

Svarta bönor

12.5 g

Mango

50 g

Lime

8 st

Salladslök

1 st

Körsbärstomater

4.5 dl

Vitlöksklyfta

Koriander

Honung

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3229.5354 kJ
Energi (kcal)771.8775 kcal
Fett19.3337 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater113.6652 g
varav socker8 g
Protein31.9303 g
Salt2.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skölj råris [1/2 paket, 2 pers] i en sil under kallt vatten*. Koka sedan upp ris och vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull på hög värme. Krydda med en nypa salt*. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 18-20 min tills riset är mjukt och genomkokt.

2

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Skala mango [1/2 st, 2 pers] och tärna den i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Pressa vitlök. Hacka koriander. Blanda bönor, mango, salladslök, vitlök och koriander i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek det färdigkokta riset, Central American Style kryddmix och ägg* i 3-4 min. Rör ner de hackade grönsakerna, stek i 3-4 min. Tillsätt mozzarella och stek i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* om nödvändigt.

4

Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg tortillabröden på den. Lägg de stekta grönsakerna på ena halvan av varje tortilla och vik ihop dem. Tillaga dina quesadillas i 5-7 min i ugnen, tills de har fått en gyllene färg och osten har smält. STEP 5) Halvera körsbärstomater. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], honung och limejuice [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.  

5

[description]

6

Servera dina quesadillas rykande varma från ugnen med körsbärstomaterna och dressing vid sidan av.