85 g
Panamat
1 paket
Råris
1 st
Svarta bönor
12.5 g
Mango
50 g
Lime
8 st
Salladslök
1 st
Körsbärstomater
4.5 dl
Vitlöksklyfta
Koriander
Honung
Gräddfil
(Innehållermjölk)Riven mozzarella
(Innehållermjölk)Tortillabröd
(Innehållergluten)Ägg*
(Innehållerägg)Vatten*
Sätt ugnen på 200°C. Skölj råris [1/2 paket, 2 pers] i en sil under kallt vatten*. Koka sedan upp ris och vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull på hög värme. Krydda med en nypa salt*. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 18-20 min tills riset är mjukt och genomkokt.
Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Skala mango [1/2 st, 2 pers] och tärna den i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Pressa vitlök. Hacka koriander. Blanda bönor, mango, salladslök, vitlök och koriander i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek det färdigkokta riset, Central American Style kryddmix och ägg* i 3-4 min. Rör ner de hackade grönsakerna, stek i 3-4 min. Tillsätt mozzarella och stek i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* om nödvändigt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg tortillabröden på den. Lägg de stekta grönsakerna på ena halvan av varje tortilla och vik ihop dem. Tillaga dina quesadillas i 5-7 min i ugnen, tills de har fått en gyllene färg och osten har smält. STEP 5) Halvera körsbärstomater. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], honung och limejuice [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
[description]
Servera dina quesadillas rykande varma från ugnen med körsbärstomaterna och dressing vid sidan av.