topBanner
Krispiga quesadillas

Krispiga quesadillas

med svarta bönor, råris och körsbärstomater

När du tar första tuggan av våra quesadillas kommer ljudet av det krispiga höljet att hamna i skymundan av njutningen när svarta bönor och råris blandas med mozzarella och smälter i din mun som en klick smör på Kukulkan-pyramiden. Toppa med några skvättar lime för en autentiskt känsla av det mexikanska kökets mångfacetterade charm och servera med friska körsbärstomater.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

85 g

Råris

1 paket

Svarta bönor

½ st

Mango

1 st

Lime

1 st

Salladslök

200 g

Körsbärstomater

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

½ paket

Honung

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

8 g

Central American Style kryddmix

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 paket

Minitortillas

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

450 ml

Vatten*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3619 kJ
Energi (kcal)865 kcal
Fett23 g
varav mättat9 g
Kolhydrater122 g
varav socker23 g
Protein33 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skölj råris [1/2 paket, 2 pers] i en sil under kallt vatten. Koka sedan upp ris och vatten (se ingredienslistan) i en kastrull på hög värme. Krydda med en nypa salt*.

Sänk värmen och låt sjuda under lock i 18-20 min tills riset är mjukt och genomkokt.

2

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

Skala mango [1/2 st, 2 pers] och tärna i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Pressa vitlök. Hacka koriander.

Blanda bönor, mango, salladslök, vitlök och koriander i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpanna på medelvärme. Stek det färdigkokta riset, Central American Style kryddmix och ägg i 3-4 min.

Rör ner de hackade grönsakerna, stek 3-4 min.

Tillsätt mozzarella och stek i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* om nödvändigt.

4

Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg tortillabröden på den. Lägg de stekta grönsakerna på ena halvan av varje tortilla och vik ihop dem.

Tillaga dina quesadillas i ugnen i 5-7 min, tills de har fått en gyllene färg och osten har smält.

5

Halvera körsbärstomater.

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], honung och limejuice [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en skål. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Servera dina quesadillas rykande varma från ugnen med körsbärstomaterna och dressing vid sidan av.

Smaklig måltid!