Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi en krämig soppa, den populära indiska soppan dhal. Vår variant innehåller linser, sojasås, kokosmjölk, rostad sötpotatis, spenat och massor av härliga kryddor. Vi serverar vår dhal med svalkande yoghurt och krispiga hemmalagade korianderchips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
1 st
Lök
100 g
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
4 g
Milda Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
10 g
Ingefärspasta
2 msk
Olivolja (steg 4)
2 dl
Vatten (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuk.
Under tiden, finhacka lök.
Skölj linser.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Stek lök i 2-3 min, tills mjuk.
Tillsätt ingefärspasta, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, linser, vatten [2 dl | 4 dl], grönsaksbuljong, sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till kastrullen, och rör om.
Koka upp, sänk värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20-22 min.
Under tiden, finhacka koriander.
Blanda koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär tortillas i 3 cm breda strimlor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan.
Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min.
TIPS: Håll öga med chipsen så de inte bränns vid.
Skölj spenat.
Tillsätt rostad sötpotatis och spenat till kastrullen med dhal, och rör tills spenat har mjuknat. Ta av från värme.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om dhalen verkar tjock.
Lägg upp dhal i skålar och toppa med en klick yoghurt.
Servera med korianderchips.