
Krämig sötpotatisdhal
med krispiga korianderchips och mild yoghurt
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi en krämig soppa, den populära indiska soppan dhal. Vår variant innehåller linser, sojasås, kokosmjölk, rostad sötpotatis, spenat och massor av härliga kryddor. Vi serverar vår dhal med svalkande yoghurt och krispiga hemmalagade korianderchips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
450 g
Sötpotatis
1 st
Lök
100 g
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
4 g
Milda Mahal
4 g
Curry-on
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
10 g
Ingefärspasta
Ingår inte i din leverans
2 msk
Olivolja (steg 4)
2 dl
Vatten (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuk.

Under tiden, finhacka lök.
Skölj linser.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Stek lök i 2-3 min, tills mjuk.
Tillsätt ingefärspasta, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min, eller tills väldoftande.

Rör i kokosmjölk, linser, vatten [2 dl | 4 dl], grönsaksbuljong, sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Koka upp, sänk värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20-22 min.

Under tiden, finhacka koriander.
Blanda koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär tortillas i 3 cm breda strimlor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan.
Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min.
TIPS: Håll öga med chipsen så de inte bränns vid.

Tillsätt rostad sötpotatis och spenat till kastrullen med dhal, och rör tills spenat har mjuknat. Ta av från värme.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om dhalen verkar tjock.

Lägg upp dhal i skålar och toppa med en klick yoghurt.
Servera med korianderchips.