Krämig sötpotatisdhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig sötpotatisdhal

Krämig sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips och mild yoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande yoghurt innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

1 st

Ingefära

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

2 dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1165 kcal
Energi (kJ)4874 kJ
Fett51.28 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater133.92 g
varav socker10.4 g
Protein33.74 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda dem med lite olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills mjuka.

Skölj linser.

Finhacka lök.

Skala och finriv ingefära.

Tillsätt kokosmjölk
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme.

Fräs lök i 2-3 min.

Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min.

Rör i kokosmjölk, vatten [2 dl | 4 dl] och grönsaksbuljong. 

Koka linser
3

Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min.

Smaka av med sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

TIPS: Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock.

Blanda örtolja
4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder.

Blanda koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Rosta korianderchips
5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär tortillas i 3 cm breda band. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla över korianderoljan. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min.

TIPS: Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid!

Servera
6

Skölj spenat. 

Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen.

Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick yoghurt.

Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.