HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Sötpotatisdhal
topBanner
Krämig sötpotatisdhal

Krämig sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips och mild yoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande yoghurt innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:VegetariskKlimatsmart
Allergener:SelleriVeteSojaGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

1 st

Ingefära

100 g

Röda linser

(Kan innehållaGluten)

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tortillabröd

(InnehållerVete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

2 dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1165 kcal
Energi (kJ)4874 kJ
Fett51.28 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater133.92 g
varav socker10.4 g
Protein33.74 g
Salt5.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.

Blanda med lite olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills mjuka.

Skölj linser.

Finhacka lök.

Skala och fin riv ingefära.

2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme.

Fräs lök i 2-3 min.

Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min.

Rör i kokosmjölk, vatten [2 dl | 4 dl] och grönsaksbuljong.

3

Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min.

Smaka av med sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

TIPS: Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock.

4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder.

Blanda koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär tortillas i 3 cm breda band. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla över korianderoljan. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min.

TIPS: Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid!

6

Skölj spenat. 

Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen.

Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick yoghurt.

Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.