Krämig sötpotatisdhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig sötpotatisdhal

Krämig sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips och mild yoghurt

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande yoghurt innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

1

Lök

1

Ingefära

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4

Milda Mahal

4

Curry-on

200

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Koriander

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 4)

2

Vatten (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1165 kcal
Energi (kJ)4874 kJ
Fett51.28 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater133.92 g
varav socker10.4 g
Protein33.72 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda med lite olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills mjuka. Skölj linser. Finhacka lök. Skala och fin riv ingefära.

Tillsätt kokosmjölk
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten [2 dl | 4 dl] och grönsaksbuljong.

Koka linser
3

Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min. Smaka av med sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. TIPS: Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock.

Blanda örtolja
4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppari en skål.

Rosta korianderchips
5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär tortillas i 3 cm breda band. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid!

Servera
6

Skölj spenat. Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick yoghurt. Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.