
Krämig sötpotatisdhal
med krispiga korianderchips och mild yoghurt
Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande yoghurt innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
450 g
Sötpotatis
1 st
Lök
1 st
Ingefära
100 g
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
4 g
Milda Mahal
4 g
Curry-on
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
Ingår inte i din leverans
2 msk
Olivolja (steg 4)
2 dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut och rosta i ugnen i 20 min, eller tills mjuka. Skölj linser. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* [2 dl | 4 dl] och grönsaksbuljong.

Tillsätt linsertill kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min. Smaka av med sojasås, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. TIPS: Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock.

Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål.

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas i 3 cm breda band. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid!

Skölj spenat. Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick yoghurt. Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.