Skip to main content
Krämig prosciuttopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med stekt portabello och färsk basilika

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. I kväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, blandad med portabello, spenat och basilika.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

150 g

Portabello

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

30 g

Spenat

2 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

50 g

Prosciutto

1 st

Basilika

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2898 kJ
Energi (kcal)693 kcal
Fett30.4 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker11.2 g
Kostfiber5.9 g
Protein27.9 g
Salt3.4 g
Potassium357.6 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär portabello i tunna skivor.

Finhacka lök och vitlök.

Grovhacka basilika.

Skölj spenat.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Grovhacka prosciutto.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11–12 min, eller tills "al dente".

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Fräs prosciutto
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs prosciutto i 3–4 min, tills krispig.

Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.

Koka sås
4

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Tillsätt lök, zucchini, portabello och vitlök. Stek i 4–5 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt och basilika. Koka i 2–3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Blanda pasta och sås
5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan, och blanda väl.

Krydda generöst med peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med resterande prosciutto och hyvlad ost.