
Krämig prosciuttopasta
med frisk rucolasallad och pumpakärnor
Är ni en familj som älskar pasta? Då ska du överraska med denne ytterst smakfulla och innovativa pastarätt! Vi lagar en underbart krämig sås med prosciutto, vitlök, tomat, persilja, ost och crème fraiche. Vi blandar såsen med spaghetti direkt i stekpannan och serverar med en grön rucolasallad med gurka, senap och pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 portionspåse
Kruspersilja
50 g
Prosciutto
2 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Grovhacka prosciutto, tomat och persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare tills du kommer till den mjuka inre delen med kärnor.
Skölj rucola.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Tillsätt pasta till kastrullen med det kokande vattnet och koka i 8-9 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 1-2 min, eller tills krispig.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme, och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, tomat, persilja, kycklingbuljong, hälften av osten och en nypa peppar.
Sjud i 3-4 min, tills tjocknad.

Blanda gurka, rucola och honung- och senapsdressing i en stor skål.
TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen inte tycker om den.
Blanda färdig pasta med prosciuttosås. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp pasta i skålar, och toppa med resterande ost.
Servera med rucolasallad och toppa den med pumpakärnor.