Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50
Prosciutto
150
Portabello
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
4
Kycklingbuljong
1
Basilika
1
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
½
Lök
¼
Salt (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär portobello och basilika i tunna skivor.
Finhacka lök [1/2 st, 2P] och vitlök.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Grovhacka prosciutto.
Skölj spenat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente’.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Tillsätt eventuellt lite olivolja.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme.
Fräs prosciutto i 2-3 min.
Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.
Tillsätt lök, zucchini, portobello och vitlök till stekpannan. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och basilika. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan, och blanda väl.
Krydda generöst med peppar.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med resterande prosciutto och hyvlad ost.