Krämig prosciuttopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med stekt portobello och färsk basilika

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Prosciutto

150

Portobello

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4

Kycklingbuljong

1

Basilika

1

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

½

Lök

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)601 kcal
Energi (kJ)2513 kJ
Fett20.6 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker10.3 g
Protein27.8 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär portobello och basilika i tunna skivor. 

Finhacka lök [1/2 st, 2P] och vitlök. 

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Grovhacka prosciutto.

Skölj spenat. 

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Tillsätt eventuellt lite olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Fräs prosciutto
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme.

Fräs prosciutto i 2-3 min.

Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.

Koka sås
4

Tillsätt lök, zucchini, portobello och vitlök till stekpannan. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och basilika. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Blanda pasta och sås
5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan, och blanda väl. 

Krydda generöst med peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med resterande prosciutto och hyvlad ost.