HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Laxpasta
topBanner
Krämig laxpasta

Krämig laxpasta

med riven zucchini och färsk dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade laxpasta med creme fraiche, dill och citron smeka dina smaklökar. Zucchini och morot ger fyllighet medan lök och vitlök ger finjusterad balans. En enkel laxpasta är en klassiker som alltid går hem.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:fiskmjölkselleriägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

110 g

Zucchini

1 st

Morot

1 portionspåse

Dill

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, glutenKan innehållaägg, soja, senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)850 kcal
Energi (kJ)3557 kJ
Fett42.5 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater80.12 g
varav socker8.1 g
Protein40.36 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva lök [1/2 st, 2P] tunt. Pressa vitlök. Riv zucchini [1/2 st, 2P] och morot. Finhacka dill och spara lite till garnering.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt zucchini, morot och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Fräs i 3 min. Ta bort skinnet och tärna lax i 2 cm stora bitar medan grönsakerna fräser i pannan. Krydda bitarna med salt* och peppar*.

3

Tillsätt lax till stekpannan och stek i 6-7 min. Rör om försiktigt så att bitarna inte bryts för mycket. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Tillsätt pasta i kastrullen med det kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite pastavatten* [1-2 dl | 3-4 dl] innan du häller av pastan.

5

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], pastavatten*, grönsaksbuljong, dill och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan och rör om. Sjud i 4-5 min. Krydda med en nypa peppar*. Tillsätt pastan till stekpannan och rör om försiktigt.

6

Fördela laxpastan mellan era tallrikar och garnera med dill.