Har du kräsna barn som bara äter pasta och korv? Då har vi precis rätt recept för dig! Okej – det innehåller visserligen lite fler ingredienser än bara pasta och korv, men det är faktisk huvudkomponenterna. Vi kokar rigatoni och vänder den i en gräddig sås med stekt korv, champinjoner, purjolök och vitlök. Vi toppar vår pasta med hackad persilja och pangrattato med solroskärnor och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Hvede)
4 g
Kycklingbuljong
200 g
Champinjoner
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Milk)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Schalenfrüchte, Erdnüsse, Sesamsamen)
1 st
Vitlöksklyfta
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Hvede Kan innehålla spår av: Soja, Senape)
320 g
Korv
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Milk, Egg)
1 g
Chiliflakes
1 st
Bladpersilja
½ st
Purjolök
½ msk
Olja till pangrattato
¼ tsk
Salt till pangrattato
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg över i en medelstor skål och blanda med riven ost. Ställ åt sidan.
Under tiden, grovhacka persilja.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Skär svamp i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär korv i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 2–3 min, eller tills gyllene.
Tillsätt purjolök, svamp och vitlök och stek i 3–4 min, eller tills grönsaker är mjuka.
Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten, kycklingbuljong, chiliflakes och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.
Vänd ner pasta i såsen.
TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Tillsätt mer pastavatten om såsen verkar torr.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med pangrattato och persilja.