Skip to main content
Krämig korv- och champinjonrigatoni
Krämig korv- och champinjonrigatoni

Krämig korv- och champinjonrigatoni

med riven ost och pangrattato

Har du kräsna barn som bara äter pasta och korv? Då har vi precis rätt recept för dig! Okej – det innehåller visserligen lite fler ingredienser än bara pasta och korv, men det är faktisk huvudkomponenterna. Vi kokar rigatoni och vänder den i en gräddig sås med stekt korv, champinjoner, purjolök och vitlök. Vi toppar vår pasta med hackad persilja och pangrattato med solroskärnor och riven ost.

Taggar:
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Hvede)

4 g

Kycklingbuljong

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Milk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Schalenfrüchte, Erdnüsse, Sesamsamen)

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Hvede Kan innehålla spår av: Soja, Senape)

320 g

Korv

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Milk, Egg)

1 g

Chiliflakes

1 st

Bladpersilja

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till pangrattato

¼ tsk

Salt till pangrattato

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)5065 kJ
Energi (kcal)1210 kcal
Fett75.1 g
varav mättat34.7 g
Kolhydrater89.5 g
varav socker10.6 g
Kostfiber7.2 g
Protein38.8 g
Salt4.8 g
Potassium400 mg
Calcium3.4 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Gör pangrattato
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga. Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg över i en medelstor skål och blanda med riven ost. Ställ åt sidan.

Under tiden, grovhacka persilja.

Koka pasta
2

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
3

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Skär svamp i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär korv i tunna skivor.

Stek korv & grönsaker
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 2–3 min, eller tills gyllene.

Tillsätt purjolök, svamp och vitlök och stek i 3–4 min, eller tills grönsaker är mjuka.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten, kycklingbuljong, chiliflakes och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Vänd ner pasta i såsen.

TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Tillsätt mer pastavatten om såsen verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med pangrattato och persilja.