
Sugen på en rustik och värmande rätt att förgylla vardagskvällen med? Njut av vår goda fläskgryta med spetskål i en krämig gräddsås som vi serverar med vitlöksmos och en dillkryddad sallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Bakpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Lök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Gurka
1 st
Äpple
1 st
Dill
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 dl
Vatten till gryta
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, finhacka lök.
Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött, lök, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills kött är brynt och lök har mjuknat.

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, worcestershiresås och en nypa salt och peppar.
Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, eller tills sås har tjocknat och kött är genomstekt.
Tillsätt kål och sjud i 1 min, eller tills något mjuk.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda gurka, äpple, dill, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Lägg upp fläskgryta, vitlöksmos och sallad i skålar.

