Sugen på en rustik och värmande rätt att förgylla vardagskvällen med? Njut av vår goda fläskgryta med spetskål i en krämig gräddsås som vi serverar med vitlöksmos och en dillkryddad sallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Tärnat fläsk
1 st
Lök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Gurka
1 st
Äpple
1 portionspåse
Dill
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 dl
Vatten till gryta
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött, lök, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills kött är brynt och lök har mjuknat.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, worcestershiresås, en nypa salt och peppar.
Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, eller tills sås har tjocknat och kött är genomstekt.
Tillsätt kål och sjud i 1 min, eller tills något mjuk.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda gurka, äpple, dill, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp fläskgryta, vitlöksmos och sallad i skålar.