topBanner
Krämig farfalle

Krämig farfalle

med ostfrankfurter och basilika

Pasta är perfekt till vardags när du vill slänga ihop något gott men har lite ont om tid. Korv, rödlök och vitlök är ett vinnande koncept. Såsen blir superkrämig av grädde, som också säkrar er att ingen går hungriga från bordet. Toppa med hårdost och basilika, och så är maten klar att slukas!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

250 g

Ostfrankfurter

(Innehållermjölk)

270 g

Farfalle

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Köttbuljong

100 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

½ påse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 g

Chili flakes

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4006 kJ
Energi (kcal)958 kcal
Fett35 g
varav mättat20 g
Kolhydrater111 g
varav socker17 g
Protein45 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka korv.

2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek korv, lök och paprika i 4-5 min. Tillsätt vitlök, tomat och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och koka i 1 min.

4

Tillsätt köttbuljong, sparat pastavatten, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* till stekpannan och koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

5

Skiva basilika [1/2 påse, 2P] tunt. Ta av stekpannan från värme och rör i pasta och hälften av basilikan. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp pasta i skålar och garnera med riven hårdost och resterande basilika. Strö över lite chili flakes om ni vill göra pastan lite starkare för de vuxna.