Pasta är perfekt till vardags när du vill slänga ihop något gott men har lite ont om tid. Korv, rödlök och vitlök är ett vinnande koncept. Såsen blir superkrämig av grädde, som också säkrar er att ingen går hungriga från bordet. Toppa med hårdost och basilika, och så är maten klar att slukas!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Farfalle
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Ostfrankfurter
1 st
Paprika
4 g
Köttbuljong
½ portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
½ burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka korv.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek korv, lök och paprika i 4-5 min. Tillsätt vitlök, tomat och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och koka i 1 min.
Tillsätt köttbuljong, sparat pastavatten, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* till stekpannan och koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Skiva basilika [1/2 påse, 2P] tunt. Ta av stekpannan från värme och rör i pasta och hälften av basilikan. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp pasta i skålar och garnera med riven hårdost och resterande basilika. Strö över lite chili flakes om ni vill göra pastan lite starkare för de vuxna.