Krämig farfalle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig farfalle

Krämig farfalle

med ostfrankfurter och basilika

Pasta är perfekt till vardags när du vill slänga ihop något gott men har lite ont om tid. Korv, rödlök och vitlök är ett vinnande koncept. Såsen blir superkrämig av grädde, som också säkrar er att ingen går hungriga från bordet. Toppa med hårdost och basilika, och så är maten klar att slukas!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Farfalle

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Ostfrankfurter

1 st

Paprika

4 g

Köttbuljong

½ portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

½ burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)645 kcal
Energi (kJ)2698 kJ
Fett10.5 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater110.7 g
varav socker18.3 g
Protein22.4 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka korv.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Stek korv
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek korv, lök och paprika i 4-5 min. Tillsätt vitlök, tomat och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och koka i 1 min.

Koka sås
4

Tillsätt köttbuljong, sparat pastavatten, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* till stekpannan och koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Hacka basilika
5

Skiva basilika [1/2 påse, 2P] tunt. Ta av stekpannan från värme och rör i pasta och hälften av basilikan. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och garnera med riven hårdost och resterande basilika. Strö över lite chili flakes om ni vill göra pastan lite starkare för de vuxna.