topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig cajunlax

Krämig cajunlax

med haricots verts och palsternacksmos

Lax är en fisk som går hem hos de flesta, och i dag spelar den huvudrollen i en läcker fiskrätt med spännande smaker. Vi lagar krämigt mos med potatis och palsternacka och steker laxen gyllene. Sedan lagar vi en härlig sås med matlagningsgrädde, citron och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba som laxen får sjuda i. Vi steker också haricots verts med tomat och vitlök som ett gott grönt tillbehör.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

150 g

Haricots verts

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Palsternacka

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3160 kJ
Energi (kcal)755 kcal
Fett38.7 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater68.6 g
varav socker15 g
Protein35.6 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och palsternacka tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, ansa haricots verts.

Grovhacka tomat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts, tomat och vitlök i 3–4 min, eller tills haricots verts är mjuka.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik under folie.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Stek fisk
4

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.

Laga sås
5

Vänd fisk, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek.

Sänk till medelvärme, tillsätt citronsaft [1 msk | 2 msk], grönsaksbuljong, vatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sjud i 2–3 min.

Rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] och sjud i ytterligare 1 min, tills såsen tjocknat och fisken är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg upp lax, mos och haricots verts på tallrikar.

Toppa lax med sås.