Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Förskuren spetskål
4 g
Vitlöksflörter
280 g
Kycklinginnerfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Äpple
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till marinad
1 msk
Smör till sås
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Grovhacka basilika.
Tillsätt potatis till det kokande vattnet, och kokai 12-15 min, eller tills den enkelt kan delas meden kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.
Krydda med salt och peppar. Täck med lock och sätt åt sidan.
Medan potatisen kokar, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Blanda kyckling, en skvätt olivolja och Vitlöksflörter i en skål.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt ochgenomstekt. Lägg över den på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kycklingen steks, kärna ur och skär äpple itunna skivor.
Lägg ner spetskål i en stor skål, ringla över olivolja och massera i 30 sek.
Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i stekpannan duanvände till kyckligen på medelvärme.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och basilika, och koka i 1-2 min, eller tills uppvärmd. Krydda med salt och en generös nypa peppar.
Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.
Ringla basilikasås över kycklingen.