Krämig basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med kokt potatis och tranbärssallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Äpple

75 g

Förskuren spetskål

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2490 kJ
Energi (kcal)595 kcal
Fett23.1 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater55.8 g
varav socker20.3 g
Protein39.8 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis.

Grovhacka basilika. 

Koka potatis
2

Tillsätt potatis till det kokande vattnet, och koka i 12-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Krydda med salt och peppar. Täck med lock och sätt åt sidan.

Stek kyckling
3

Medan potatisen kokar, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Blanda kyckling, en skvätt olivolja och Vitlöksflörter i en skål.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tranbärssallad
4

Medan kycklingen steks, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. 

Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, ringla över olivolja och massera i 30 sek.

Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt och peppar.

Koka sås
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan du använde till kyckligen på medelvärme.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och basilika, och koka i 1-2 min, eller tills uppvärmd. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.

Ringla basilikasås över kycklingen.