Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Äpple
75 g
Förskuren spetskål
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
300 g
Kycklingbröstfilé
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Grovhacka basilika.
Tillsätt potatis till det kokande vattnet, och koka i 12-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med salt och peppar. Täck med lock och sätt åt sidan.
Medan potatisen kokar, skär varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Blanda kyckling, en skvätt olivolja och Vitlöksflörter i en skål.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kycklingen steks, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, ringla över olivolja och massera i 30 sek.
Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan du använde till kyckligen på medelvärme.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och basilika, och koka i 1-2 min, eller tills uppvärmd.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.
Ringla basilikasås över kycklingen.