HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Basilikakyckling
topBanner
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med kokt potatis och matig tranbärssallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:Under 650 kcalSnabbGlutenfriBarnvänligProteinrik
Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Basilika

400 g

Småpotatis

4 g

Vitlöksflörter

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Äpple

75 g

Förskuren spetskål

20 g

Tranbär

(Kan innehållasesam, nötter, jordnötter)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett26.67 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater53.9 g
varav socker18.9 g
Protein40.66 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis. Grovhacka basilika.

2

Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka potatis i 10-15 min, tills mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kyckling, en skvätt olivolja* och Vitlöksflörter i en skål. Stek kyckling i 3-4 min per sida tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, och massera i 30 sek. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt* och peppar*.

5

Finhacka eller pressa vitlök. Låt stekpannan svalna något innan du hettar upp smör* [1 msk | 2 msk] på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan. Låt såsen värmas upp, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.

6

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar. Skeda över basilikasås på kycklingen. Garnera med resterande basilika.