Krämig basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med kokt potatis och matig tranbärssallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Basilika

400 g

Småpotatis

4 g

Vitlöksflörter

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Äpple

75 g

Förskuren spetskål

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett26.7 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater53.9 g
varav socker18.9 g
Protein40.7 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis. Grovhacka basilika.

Koka potatis
2

Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka potatis i 10-15 min, tills mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kyckling, en skvätt olivolja* och Vitlöksflörter i en skål. Stek kyckling i 3-4 min per sida tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tranbärssallad
4

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, och massera i 30 sek. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt* och peppar*.

Koka sås
5

Finhacka eller pressa vitlök. Låt stekpannan svalna något innan du hettar upp smör* [1 msk | 2 msk] på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan. Låt såsen värmas upp, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar. Skeda över basilikasås på kycklingen. Garnera med resterande basilika.