Pizza går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av hela familjen. I kväll gör vi en amerikansk variant med köttfärssås, rödlök, ost och BBQ-sås för extra smak. Vi serverar den färdiggräddade pizzan med tomat- och avokadosalsa, och sen är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
4 g
Panamat
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
70 g
Tomatpuré
1 st
Rödlök
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Avokado
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till kött
½ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt tomatpuré, vitlök, vatten och Panamat och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknat något.
Krydda med salt och en nypa peppar.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt
och utan inslag av rosa.
Bre köttfärssås på pizzabotten och strö över rödlök.
Ringla över BBQ-sås och toppa med gouda.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Medan pizza gräddas, finhacka tomat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Blanda tomat och avokado med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Skär pizza i bitar och servera med tomat- och avokadosalsa.