
I kväll serverar vi inget mindre än Lady och Lufsens favorit – pasta med köttbullar i tomatsås. En snabb och enkel middag som går hem hos både stora och små. Vi kokar tagliatelle och toppar den med köttbullar som först brynts och sedan fått koka i en härlig tomatsås. En mozzarellatoppad sallad med tomat, schalottenlök och rostade pinjenötter blir ett perfekt grönt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
8 g
Vitlöksflörter
4 g
Köttbuljong
125 g
Körsbärstomater
1 st
Schalottenlök
4 g
Medelhavets Pärla
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Nötter, cashewnöt, Blötdjur, Mjölk, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)
60 g
Salladsmix
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt till inläggning
1 st
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sås
1.5 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
1.5 msk
Smör till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Blanda schalottenlök, salt och tillräckligt med vatten för att täcka löken i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda blandfärs, ägg, ströbröd, hälften av Medelhavets Pärla och salt i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 3–4 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.

Tillsätt resterande Medelhavets pärla, Vitlöksflörter, köttbuljong, krossade tomater, salt, vatten och socker till stekpannan.
Sänk till medellåg värme och sjud i 10–15 min, tills sås har tjocknat och köttbullar är genomstekta.
Rör i smör och krydda med en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera körsbärstomater.
Häll av schalottenlök.
Blanda tomater, schalottenlök, pinjenötter, salladsmix, olivolja och salt i en stor skål.
Häll av vatten från mozzarella och krama ur så mycket vatten du kan. Torka med hushållspapper och riv i små bitar.

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten. Koka pasta i 2–3 min, tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Lägg upp pasta i skålar och toppa med köttbullar i tomatsås.
Strö över ost och servera med sallad toppad med mozzarella.