Koreanska tortillas på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreanska tortillas på nötfärs

Koreanska tortillas på nötfärs

med strimlad spetskål och picklad gurka

För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast, och en knaprig sallad med kål och morot.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

½ st

Lime

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Nötfärs

150 g

Förskuren spetskål

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3453 kJ
Energi (kcal)825 kcal
Fett41.5 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker15.4 g
Protein38.1 g
Salt14.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered marinad
1

Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn. 

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Finhacka oskalad ingefära. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chili, limejuice [1 msk | 2 msk], vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Pickla gurka
2

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en stor skål. 

Rör i gurka och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4-5 min, tills brynt.

Rör i marinaden och sjud i 1-2 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
4

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna  stavar.

Blanda spetskål, morot, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en stor skål.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Bre tortillas med gräddfil och fyll dem med köttfärs, sallad och picklad gurka.

Servera med resterande gurka och limeklyftor.