
Vem älskar inte tacos? För alla som inte kan få nog av det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs med en smakrik marinad på ingefära, vitlök och soja, syltad gurka för sötsyrlig kontrast och en knaprig sallad med kål och morot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Röd chili
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
225 g
Nötfärs
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
2 tsk
Socker till sås
1 msk
Olja till sås
½ tsk
Socker till inläggning
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad

Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär lime i klyftor.
Finhacka ingefära och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chili, limesaft, vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger, socker och en nypa salt i en stor skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4–5 min, tills brynt.
Rör i marinaden och sjud i 1–2 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Blanda spetskål, morot, olivolja och en nypa salt i en stor skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Bre varje tortilla med gräddfil och fyll dem med köttfärs, grönsaker och syltad gurka.
Servera med resterande gurka och limeklyftor.