Vegansk kebab går snabbt och enkelt att laga och kan dessutom smaksättas med nästan vad du vill! I kvällens recept hämtar vi inspiration från det koreanska köket och lagar pankopanerad vegansk kebab i en härlig glaze. Vi serverar den med jasminris, rostad pak choi, kålrabbi och en klick srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller: Soja, Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Schalottenlök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 st
Ägg till vegoprotein
½ tsk
Salt till vegoprotein
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Vatten till sås
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till sås
½ msk
Mjöl till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, vispa ägg i en stor skål. Tillsätt vegansk kebab och salt och vänd runt.
Tillsätt panko och blanda tills vegansk kebab är täckt.
Sprid ut vegansk kebab i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 12–14 min, eller tills krispig.
Skär pak choi i stora bitar.
Placera pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.
Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Halvera lime.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Blanda srirachamajonnäs och vatten i en liten skål.
Hetta upp olivolja i en ny medelstor kastrull på medelvärme.
Stek vitlök och schalottenlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt koreansk BBQ-sås, sesamfrön, ketchup, mjöl och sojasås. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Tillsätt färdigstekt vegansk kebab och en skvätt limesaft till pannan med glaze och vänd runt.
Lägg upp ris, vegansk kebab och pak choi i skålar.
Toppa med kålrabbi.
Ringla över srirachamajonnäs och pressa över resterande limesaft.