Skip to main content
Koreanska BBQ-glaserade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreanska BBQ-glaserade vegostrimlor

Koreanska BBQ-glaserade vegostrimlor

med jasminris, pak choi och kålrabbi

Vegansk kebab går snabbt och enkelt att laga och kan dessutom smaksättas med nästan vad du vill! I kvällens recept hämtar vi inspiration från det koreanska köket och lagar pankopanerad vegansk kebab i en härlig glaze. Vi serverar den med jasminris, rostad pak choi, kålrabbi och en klick srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller: Soja, Sesam)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 st

Ägg till vegoprotein

½ tsk

Salt till vegoprotein

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Vatten till sås

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till sås

½ msk

Mjöl till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3717 kJ
Energi (kcal)888 kcal
Fett40.5 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater96.3 g
varav socker13 g
Protein31.8 g
Salt8.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Ugnsstek vegansk kebab
2

Under tiden, vispa ägg i en stor skål. Tillsätt vegansk kebab och salt och vänd runt.

Tillsätt panko och blanda tills vegansk kebab är täckt.

Sprid ut vegansk kebab i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12–14 min, eller tills krispig.

Förbered grönsaker
3

Skär pak choi i stora bitar.

Placera pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Förbered grönsaker
4

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Halvera lime.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda srirachamajonnäs och vatten i en liten skål.

Glasera vegansk kebab
5

Hetta upp olivolja i en ny medelstor kastrull på medelvärme.

Stek vitlök och schalottenlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt koreansk BBQ-sås, sesamfrön, ketchup, mjöl och sojasås. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt färdigstekt vegansk kebab och en skvätt limesaft till pannan med glaze och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp ris, vegansk kebab och pak choi i skålar.

Toppa med kålrabbi.

Ringla över srirachamajonnäs och pressa över resterande limesaft.