
Konfiterat anklår är något av det möraste som finns, och här har vi redan gjort själva konfiteringen åt dig. Allt du behöver göra är att ugnssteka dem så skinnet blir gyllene! Som tillbehör till den här lyxiga premiumrätten gör vi en asiatisk nudelwok med hoisin- och sojastekt pak choi och en frisk och syrlig citrusfruktsyltad rödkål. Så många smaker, så mycket njut!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
440 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
60 g
Hoisinsås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Salladslök
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Rödkål, förskuren
1 st
Lök
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
1 dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.

Halvera citrusfrukt.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda en skvätt citrusfruktsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödkål och salladslök i lagen och ställ åt sidan.

Grovhacka pak choi.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.

När det återstår 10 min av tillagningstiden för anklår, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi och lök i 2–3 min.
Tillsätt vitlök och fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt hoisinsås, sojasås, sesamolja, salt och vatten.

Tillsätt udonnudlar i stekpannan med grönsaker.
Stek i 1–2 min, tills nudlarna är genomvarma.

Lägg upp grönsaker och nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med anklår, sesamfrön och rostad lök.
Servera med syltad rödkål.