Skip to main content
Konfiterat anklår och färska udonnudlar

Konfiterat anklår och färska udonnudlar

med hoisinstekt pak choi och citrusyltad rödkål

Konfiterat anklår är något av det möraste som finns, och här har vi redan gjort själva konfiteringen åt dig. Allt du behöver göra är att ugnssteka dem så skinnet blir gyllene! Som tillbehör till den här lyxiga premiumrätten gör vi en asiatisk nudelwok med hoisin- och sojastekt pak choi och en frisk och syrlig citrusfruktsyltad rödkål. Så många smaker, så mycket njut!

Taggar:
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt
Antal portioner

430 g

Sous vide-anklår, confiterat

440 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

60 g

Hoisinsås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Citrusfrukt

1 st

Salladslök

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Rödkål, förskuren

1 st

Lök

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

Energi (kJ)4480 kJ
Energi (kcal)1071 kcal
Fett49.6 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater92.6 g
varav socker19.6 g
Kostfiber12.4 g
Protein63.7 g
Salt6.9 g
Potassium505.9 mg
Calcium105.9 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Ugnsstek anklår
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.

Sylta rödkål
2

Halvera citrusfrukt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda en skvätt citrusfruktsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd rödkål och salladslök i lagen och ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka pak choi.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Stek grönsaker
4

När det återstår 10 min av tillagningstiden för anklår, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek pak choi och lök i 2–3 min. 

Tillsätt vitlök och fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt hoisinsås, sojasås, sesamolja, salt och vatten.

Koka nudlar
5

Tillsätt udonnudlar i stekpannan med grönsaker. 

Stek i 1–2 min, tills nudlarna är genomvarma.

Servera
6

Lägg upp grönsaker och nudlar i djupa tallrikar. 

Toppa med anklår, sesamfrön och rostad lök.

Servera med syltad rödkål.